Konfirmation overstået..

Så har vi holdt konfirmation, og det gik rigtig godt.

Jeg synes dog det er svært, at sidde i kirken og se alle de unge mennesker, stå og sige ja til den kristne tro for at bekræfte dåben. Jeg forstår det altså ikke helt. Jeg har skrevet tidligere blogs omkring mine tanker om konfirmation, og behøver ikke nævne det igen:)

Jeg tror langt de fleste er uenige med mig, men jeg synes det er synd, at vores børn/unge på den måde fødes ind i, at hvis man vil holde fest og have en masse gaver, skal man i kirken og love guld og grønne skove. Jeg synes det er vigtigt at lære sine børn/unge at reflektere, og tage stilling.

Jeg hører flere forældre sige, at hvis deres barn ikke vil konfirmeres kan de heller ikke få en fest. Hmmm, ja gad da vide om langt de fleste teenagere så ikke lader sig konfirmere. Det tror jeg nok.

Traditioner er gode, bestemt. Men engang imellem synes jeg det er vigtigt at tage stilling, og man kan lide eller om man egentlig godt vil undvære det. For hvis skyld er de der.

Jeg kan huske da min far stadig levede, var vi altid til julefrokost ved ham 1 juledag og den tilhørende familie derhjemme, og 2 juledag var vi ved svigerfamilien. De sidste år af hans liv, valgte vi det fra. Simpelthen fordi det var for meget for børnene. Vi synes det var vigtigere at være hjemme, og børnene kunne få lov at lege med deres julegaver, bare drive og daske, og rende i nattøj. Det var altså dejligt. Det var altid pænt stressende med de juledage, vi for rundt, fra den ene til den anden. For hvis skyld.. Ikke for børnenes i hvert fald.

Camilla

Jeg hedder Camilla, og jeg er 35 år. Jeg bor i Esbjerg med mine to drenge på henholdsvis 12 og 6 år. Derudover har jeg en søn på 18 år, som bor i Silkeborg. Jeg blev skilt i marts måned 2017. Jeg er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet i psykiatrien. Nu arbejder jeg på et døgnbehandlingssted for unge misbrugere uden for Kolding. Jeg fik konstateret attakvis sklerose for 2 år siden, og jeg vil skrive om mit liv med MS og om den svære tid, efter man får konstateret en kronisk sygdom.

Skriv kommentar