Min ryg gør ondt, og det er min egen skyld!

Min ryg er i så ringe forfatning, at jeg snart begynder at blive bekymret. Smertefulde stråler bliver sendt ned i benene, og morgenseancerne ved sengekanten bliver længere og længere. Det gode er, at jeg har opskriften til en bedre ryg. Jeg er gammel elitesportsudøver, så jeg kender udemærket signalerne fra kroppen, samt hvordan en træningsplan kunne forbedre ryggen. ja, selv øvelserne kender jeg. Problemet er bare, at jeg simpelthen er for doven, eller måske nærmere ikke tager mig selv nok seriøs. 15 min. på gulvet med udstræk og styrkeøvelser er alt, hvad det kræver. Det ville forbedre min livskvalitet, og det ville helt sikkert gøre mig friskere (bedre søvn), og ikke mindst, udsætte en større katastrofe som diskusprolaps.

Hvordan kan det være, at jeg ikke tager problemet i opløbet? Hvorfor skal det så ofte, gå så vidt at jeg næsten ikke kan holde mig oppe, før jeg gør noget ved problemet. Det er hamrende dumt og vanvittigt useriøst.

Jeg er desværre også helt sikker på, at hvis min sklerose brød ud igen, så ville jeg med sikkerhed vente, til jeg ikke kunne gå. Alle signaler ville blive ignoreret, og skubbet ned i skraldespanden sammen med den dårlige skulder, ryg, forkortet akillessener, psoriasis, spændingshovedpine, og knysterne på foden. Det giver jo ikke mening.

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar