Pas på din boble ikke brister

I er sikkert træt af at høre om Corona. Jeg er træt af at snakke om Corona, og jeg er faktisk også træt af at skrive om Corona. Jeg gør det alligevel, for jeg kan se en tendens, der er begyndt at ske i mine vennekredse nu, og som helt sikkert ikke er et enestående tilfælde. Hverdage der bare skal overstås, om man har børn eller ej, er virkeligt noget, der er giftigt for enhvers sind. For hvad skal vi glæde os til? Kompassets pil står bare og banker hvileløst rundt, og hellere ikke den ved, i hvilken retning vi bevæger os.

Hvis man er single er dagene bare lange. Jeg hører det fra de af mine venner, som normalt elsker ikke at skal forholde sig til en sambo, at hverdagene er ekstremt lange. Det handler om at arbejde, spise, prøve at underholde sig selv, og derefter sove, hvilket for dem også kniber. Motionen er gået i stå, konflikter med venner er begyndt at opstå, og den generelle trivsel er bare ned ad gående. Det gør mig rigtig ked af at tænke på.

To af mine venner, der begge har børn og kone overvejer nu at holde pause. Før kunne man glæde sig til at holde weekend derhjemme, og finde glæden i at holde weekend derhjemme, er nu ikke så spændende, når man kun kan være derhjemme, og har været det hver dag så langt man kan huske. Ikke en gang et legeland er åbent, og utroligt nok er det en aktivitet, man faktisk ville kunne glæde sig til. Så vil der da ske noget – i det mindste.

Jeg tror, vi er i en fase, hvor vi skal passe meget på. Vi skal ikke kun tænke på de sårbare mennesker, som er i risikozoner ved Covid, vi skal virkelig også passe på hinanden, så de sunde og raske mennesker ikke får et skred i sindet, der kommer til at præge dem mange år frem. Lige nu, er vi alle i en slags risikozone – syg eller rask.

 

Martin

Jeg er 32 år gammel og bor på Nørrebro med min kæreste og 2 små børn. Til daglig arbejder jeg som skolelærer i København, hvor jeg underviser børn og unge. Jeg har altid levet et aktivt liv, hvor fodbold har fyldt rigtig meget, da jeg har en baggrund som elitefodboldspiller. Jeg fik stillet MS diagnosen i 2008, men jeg lever et helt normalt liv som alle andre, “normale” mennesker. Følg mit liv, beskrevet herinde på bloggen, hvor jeg blandt andet vil skrive om mit liv som far, kæreste, og en stadig forholdsvis ung mand med MS. Man er altid velkommen til at skrive kommentarer i kommentarfeltet.

Skriv kommentar