Psykoterapeut vs Psykolog

Til sommer er jeg færdig med min uddannelse til Psykoterapeut.

Jeg tror der er mange delte meninger om psykoterapeut vs psykolog. Jeg mener ikke at det ene udelukker det andet, men jeg kan se nogle store forskelle, og hvad man får mest ud af som klient, er individuelt.

Men jeg synes, at den store forskel er indholdet i uddannelsen. Psykoterapeut er ikke et fuldtidsstudie, det er noget man kan læse ved siden af sit arbejde. Det er heller ikke en beskyttet titel, hvilket jeg synes er problematisk. Da der derfor findes mange som kalder sig psykoterapeut, uden egentlig at have taget nogen særlig uddannelse. Der findes mange kurser, og det er fint, men så lad være med at kalde sig selv for psykoterapeut.

På psykoterapeutuddannelsen, arbejder man rigtig meget med sig selv. Man lærer sin livshistorie at kende, bliver tydelig på de forsvar man har udviklet. Da man var barn, har man udviklet disse forsvar, for på en måde at passe på sig selv. Men når man bliver voksen, er det ikke sikkert at disse forsvar længere er så hensigtsmæssige. Man lærer sine styrker og svagheder at kende, og kan derigennem ændre på det. Der er på uddannelsen et krav om egenterapi.

At blive optaget på psykoterapeutstudiet kræver, i hvert fald der hvor jeg går, at man har en bachelor uddannelse inden. Den livserfaring og modenhed, kan kun være en fordel, når man skal være terapeut for en klient.

Hvis man gerne vil finde en god psykoterapeut, vil jeg anbefale at man går efter en som er optaget i Dansk Psykoterapeut Forening. Da jeg er sikker på, at det kan være en jungle derude.

Camilla

Jeg hedder Camilla, og jeg er 35 år. Jeg bor i Esbjerg med mine to drenge på henholdsvis 12 og 6 år. Derudover har jeg en søn på 18 år, som bor i Silkeborg. Jeg blev skilt i marts måned 2017. Jeg er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet i psykiatrien. Nu arbejder jeg på et døgnbehandlingssted for unge misbrugere uden for Kolding. Jeg fik konstateret attakvis sklerose for 2 år siden, og jeg vil skrive om mit liv med MS og om den svære tid, efter man får konstateret en kronisk sygdom.

Skriv kommentar