Rygestop

Uha, ved ikke om jeg nogensinde har skrevet en blog om mit rygeri. Det tror jeg ikke. Det er jo altså ikke noget jeg har været stolt af. Faktisk på ingen måde, specielt ikke når jeg har sclerose. Det har været endnu mere et tabu for mig at ryge, når jeg nu ved, at det ikke er godt for sclerosen. Jeg er ofte gået i forsvar, og følt at jeg skulle undskylde og forklare en hel masse. Jeg ved også, at jeg ville bebrejde mig selv, hvis jeg skulle få et attak, så måtte det være min egen skyld.

Nu er jeg stoppet, og idag hvor jeg skriver denne blog er det præcist 1 måned, 3 dage og 17 timer siden jeg stoppede. Jeg har sparet 1509kr, og sparet min krop for 694 cigaretter.

Hold nu helt op, det er for vildt. Jeg vil lige sige, at jeg ikke går og tæller hele tiden, men jeg har en app der fortæller mig det:)

Men det er ret vildt. Er stolt af mig selv. Det har godt nok været hårdt at stoppe, og jeg synes stadig der er tidspunkter hvor jeg virkelig godt kunne ryge. Men det bliver nemmere.

Jeg har ventet i ret lang tid på at skulle være klar, jeg har godt nok haft mange undskyldninger for ikke at skulle stoppe. Til sidst måtte jeg erkende at den rigtige tid ikke kommer, og jeg vil aldrig føle mig klar til det. Så det er “bare” at gøre det. Held og lykke til Jer derude der overvejer det. Det er hårdt, men det er det hele værd. Den dårlige samvittighed er væk, i hvert fald i forhold til rygningen:)

Camilla

Jeg hedder Camilla, og jeg er 35 år. Jeg bor i Esbjerg med mine to drenge på henholdsvis 12 og 6 år. Derudover har jeg en søn på 18 år, som bor i Silkeborg. Jeg blev skilt i marts måned 2017. Jeg er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet i psykiatrien. Nu arbejder jeg på et døgnbehandlingssted for unge misbrugere uden for Kolding. Jeg fik konstateret attakvis sklerose for 2 år siden, og jeg vil skrive om mit liv med MS og om den svære tid, efter man får konstateret en kronisk sygdom.

Skriv kommentar