Turde undre sig

På min nuværende arbejdsplads, hvor jeg har arbejdet i 7mdr, oplever jeg ofte at jeg undrer mig. Og ofte undrer det mig, at ingen andre undrer sig.

Hi hi ja det lyder måske lidt indviklet. Jeg får seriøst trætte ører af at høre at sådan plejer vi at gøre, eller sådan har det altid været. Øh ja, men kan man så ikke stille spørgsmåltegn, eller få en snak om det kunne være anderledes, gøres mere effektivt osv. Jeg kan ikke lade være. På min nuværende arbejdsplads er der mange procedurer, daglige arbejdsrutiner, konstant bliver vi målt og vejet på indsatser, alt skal effektureres.. Ja ja det er der ikke som sådan noget i vejen med, men det er ofte på bekostning af noget andet. For mit vedkommende forsvinder arbejdsglæden, når fokus bliver hvordan vi holder vores tastatur og mus fri fra bakterier, frem for de patienter, familier og samarbejdspartnere som er hele kernen i vores arbejde.

Kvalitets-standarder og kurser i korrekt håndvask, argh men altså..

Jeg forsøger dagligt at holde fokus på mine kerneopgaver, og ikke lade mig stresse af alt det andet jeg skal gøre korrekt.

Jeg vil langt hellere bruge lidt længere tid på en bekymret og bange mor til en patient, end jeg vil bruge den tid på at bruge en vatpind med sprit til at fjerne bakterier fra mit tastatur. Nu vil jeg lige tilføje, så ingen bliver voldsomt bekymrede, jeg arbejder ikke som sygeplejerske på en operationsgang. Nej jeg arbejder i børne- og ungdomspsykiatrien på et ambulatorium.

Nå ja, det var vist nok om det. Sorry hvis det lyder som brok. Men jeg mener vi alle burde undre os og stille spørgsmåltegn, få en dialog og turde reflektere højt. På den måde kan vi højne fagligheden.

Camilla

Jeg hedder Camilla, og jeg er 35 år. Jeg bor i Esbjerg med mine to drenge på henholdsvis 12 og 6 år. Derudover har jeg en søn på 18 år, som bor i Silkeborg. Jeg blev skilt i marts måned 2017. Jeg er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet i psykiatrien. Nu arbejder jeg på et døgnbehandlingssted for unge misbrugere uden for Kolding. Jeg fik konstateret attakvis sklerose for 2 år siden, og jeg vil skrive om mit liv med MS og om den svære tid, efter man får konstateret en kronisk sygdom.

Skriv kommentar