Turen går igen til Berlin

I 2016 var jeg i Berlin for første gang og nu tager vi dertil igen

Nogle har det sådan at har man været et sted een gang så har man været dér og der skal prøves nyes ting og besøges nye steder. Jeg har det sådan at nogle steder er værd at besøge flere gange og der ligger en værdi i at besøge de samme byer og steder mere end een gang.

Når man besøger det samme sted mere end een gang kan man komme lidt dybere og der bliver under alle omstændigheder tid til at se/opleve det man ikke fik gjort første gang.

Sidst var vi i Berlin i bare tre dage og der var flere ting jeg ikke fik set den gang som jeg gerne vil se.

Jeg foretrækker sådan set at have ingen planer når der skal besøges storbyer. Men denne gang har vi planer…

Er der een ting jeg ikke bryder mig om så er det at stå i kø i mere end 5 minutter. Jeg bliver frygtelig utålmodig og udsender virkelige dårlige vibrationer. Det er helt urimeligt over for dem jeg er sammen med og alle andre i køen. Jeg ved det men kan ikke styre det. Beklager, men kø virker bare ikke for mig overhovedet.

Derfor har vi mod mine principper og general tilgang til storbyer bestilt og købt billetter til flere ting vi skal se denne gang. Det sikre et roligt blodtryk hos mig og en god oplevelse for alle.

Der er bestilt bla. billet til det ikoniske fjernsynstårn og til Olympia Stadium.

- Brandenburger Tor
– Brandenburger Tor

 

I Berlin går man blandt nutidig historie modsat Rom, hvor man går i meget ældre (men storslået) historie. Sidst da jeg stod under Brandenburger Tor og gik på Unter den Linden fik jeg frygtelige billeder på nethinden og en klump i halsen. Det får jeg nok igen for også Olympia Stadium er “belastet”…

Både som barn og som voksen er jeg kommet en del i Tyskland og har veneration for det også meget smukke land, som har givet verden fx Goethe, Beethoven, Albert Einstein, Wilhelm Conrad Röntgen, Emmanuel Kant, Nietzshe og Karl Marx (for at nævne nogle få)

Den danske forfatter, debattør etc har i Euroman tilbage i 2013 givet et interview: “Danskerne er de virkelige pølsetyskere”..:-)

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

1 Kommentar

  1. Henrik Wessmann

    PS:

    Den danske forfatter, debattør etc er Knud Romer…

Skriv kommentar