Vi skal have alle med

Vi skal have alle med over målstregen

 

For mange år siden var jeg på et kursus i førstehjælp. Der lærte jeg hvordan man skaber sig et overblik i tilfælde af en ulykke. Et råd var: glem dem som råber op ! – de er live. Koncentrer dig først om de tavse…

Nu er det at være i en virksomhed jo ikke en ulykke, tværtom, men det at vi skal lytte på de tavse er et godt råd.

Du kender sikkert den ekstroverte charmerende person med de store armbevægelser. Dem som kan klare det hele, som altid har en kæk bemærkning på læberne og en frisk idé.

Og de bliver helt sikkert hørt og får nok også nogle gange lidt længere snor pga deres charme ? Det er dokumenteret i en lang række undersøgelser at fx flotte mennesker har en lidt lettere gang på jorden….

Jeg er 100% overbevist om at jeg i nogle sammenhænge “slap billigere” på grund af mit mundtøj og umiddelbare ekstroverthed ligesom jeg også husker at jeg synes nogle slap nemt over nogle ting. 

Måske er det en erindringsforskydelse men jeg var obs på at høre alle. Også da jeg var chef men nu er jeg helt sikkert opmærksom på at høre dem som ikke råber op, ikke er i bladene og ikke er på Facebook.

Og det gælder også dem med MS. Mange klarer sig rigtig fint – og det er dejligt og håbefuldt – men der er er også nogle som ikke gør. Vi skal have alle med over målstregen – nogle kommer hurtigere over og det er fint. Men alle skal med over målstregen – for hvad er det for en sejr, hvis jeg har efterladt de andre ? 

 

Henrik

Fik konstateret MS i 2009. Fra et job som Nordisk IT Chef i en international koncern til pensionist med tom kalender. Nu handler det om at skabe mening og kvalitet i hverdagen istedet for mange møder, rejser og videokonferencer. Det lykkes ofte ! - sorgen over tabet husker jeg og jeg kan stadig blive ked af det men det føles ikke helt så tungt mere.... Ophavsmand til bogen "Passion".

Skriv kommentar