Omgivelsernes reaktion

Under hele forløbet, med udredning, undersøgelser osv, har jeg jævnligt kontakt til mine veninder, og min familie og kollegaer. Alle har forsøgt at berolige mig, og forsøgt at snakke min frygt til ro. Ingen har regnet med, at jeg skulle have denne udskældte diagnose. Så det kommer som et chok for alle, og det er helt tydeligt for mig, at de alle reagerer forskelligt. Nogle har mere viden om sclerose, og kender en som også har det, og vedkommende har det godt. Andre er bekymret for mit liv fremadrettet, de kender også til sclerose, men ikke noget godt kendskab.

Sclerosen har så mange ansigter, og alle har en mening om det….

Jeg synes det er voldsomt svært, at komme i gang med dagligdagen igen. Den plejer at se ud på en bestemt måde, jeg kan forudse hvad der kommer til at ske, alt er struktureret og jeg har et overblik. Det har jeg ikke mere….

Min daværende mand, er meget sød og rummelig. Han gør hvad han kan, for at være der for mig. Men han er også chokeret, og jeg føler at jeg skal passe på ham. Det hjælper mig, da jeg ved hvordan jeg skal passe på andre. Det absolut sværeste i det her er, at jeg skal bearbejde det selv. Jeg ved ikke helt hvordan jeg gør. Hvordan kommer jeg videre, hvornår får jeg et attak igen, hvordan og hvor hårdt rammer det mig…

Ikke mindst, tænker jeg på mine børn. Åhh gud, kan næsten ikke klare det. Skal jeg sige noget til dem, og hvad skal jeg sige, og hvordan skal jeg sige det. Der er 6 år imellem dem alle sammen, så det er klart, at de skal have det serveret på forskellige måder. Men skal jeg overhovedet sige det, og hvad skal de bruge det til. Jeg beslutter mig for at vente, jeg skal have det bearbejdet først, have “styr” på mig selv.

 

Camilla

Jeg hedder Camilla, og jeg er 35 år. Jeg bor i Esbjerg med mine to drenge på henholdsvis 12 og 6 år. Derudover har jeg en søn på 18 år, som bor i Silkeborg. Jeg blev skilt i marts måned 2017. Jeg er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet i psykiatrien. Nu arbejder jeg på et døgnbehandlingssted for unge misbrugere uden for Kolding. Jeg fik konstateret attakvis sklerose for 2 år siden, og jeg vil skrive om mit liv med MS og om den svære tid, efter man får konstateret en kronisk sygdom.

Skriv kommentar